У Калимносу је ухапшен свештеник који је верне путем Фејсбука позвао да не носе маске 15. августа, на празник Успења Богородице, након жалбе грађана.

Конкретно, свештеник је у свом посту изјавио: „Нико не би требало да носи маску на празник Свесвете!!! Не би требало да повредимо Владичицу Богородицу. Наша мајка жели да види наша лица. Жели да види нашу веру!!!! Жели да нас пољуби. Жели да нас благослови. Волимо те, Свесвета, и сигуран сам да ћемо ми, твоја деца, пружити Теби ту радост !!! Нико неће носити маску.

(Грци славе по тзв Новом календару, који је Миланковићева ревизија Јулијанског и Григоријанског календара, па је зато Празник Успења Богородице, или Велика Госпоина, код њих 15. августа а код нас је 13. дана касније, односно 28. августа, иако смо и једни и други православне провенијенције. Прим. Прев.)

 

 

 

Са енглеског превела Редакција ЧУДО

Драги читаоци, да бисте нас лакше пратили и били у току, преузмите нашу апликацију за АНДРОИД

orthodoxtimes.com

2 KOMENTARA

  1. Грци празнују по Грегоријанском а не Миланковићевом календару. И није доказано да је Грегоријански исправнији од Јулијанског. Стално се води расправа о Јулијанском календару а нико не спомиње Јеврејски, Кинески, Турски… Сви они друштвени живот воде по званичним календару а верски живот по свом и то им нико не спори, спори се само православним Хришћанима.

  2. Ко жели да носи маску, нека је носи на другим јавним местима. Ако је у цркви носи, онда његова вера долази у питање. Ако се пак не жели причестити јер се боји короне или друге болести, џабе долази у цркву и Богу се моли.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име