Моја дела, мојим напором и вољом сједињују се у тесто мог живота.Да би успешно умесио тесто, треба да пронађем и употребим квасац, а квасац у случају мог живота треба да прикупља материјал истине. Ја препознајем ту истину која позива моју унутрашњост. И такав чудесан квасац са којим умесим смисао мог живота, проналазим у томе када се Христос тихо и ненаметљиво оваплоћује у мом животу. Бог је напором љубави постао човек, да би ја напором и животом у вери открио благодат Божију којом Христос призива истинитост човечанског пребивања, која ме узвисује у ходу према Истинитом, којег откривам истином у животу. То је као да сам у себе уградио детектор лажи.

Сада видим да смо ми удови тела који усходе и сабирају се у глави тог тела, а глава је Христос, а тело је Црква. Свако ко је крштен има у рукама улазницу за тај сабор, где нас Христос, на нама тајанствен и необичан начин сабира. Са крста распињањам унутрашњег себе, откривам бит промисла овог света и суд који се пројављује кроз знање и мудрост. Целина крста ме узводи у смисао и знање.

Освештани умови следујући Христа имају способност да откривајући себе почну да употребљавају и разоткривају своје несавршенство. Тим откривањем израњам из дубина незнања.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име