„Мраз“ је прича о младој инспекторки Мирјани, која одлази у село у источној Србији да истражи случај нестале девојке Аделе
Нови филм сценаристе и редитеља Павла Вучковића „Мраз“ нашао се међу 16 пројеката који ће чинити понуду овогодишњег, шеснаестог издања „Атељеа“, које ће се одвијати у склопу Канског филмског фестивала од 14. до 21. маја.
„Атеље“ је платформа коју је још 2005. покренуо програм Синефондасјон и која сваке године у Кану угошћава редитеље из читавог света са циљем остваривања сарадње, стимулације креативног филмског стваралаштва и пружање подршке новим генерацијама филмских аутора.
У мају прошле године филм „Мраз“ је подржан на конкурсу Филмског центра Србије за суфинансирање производње домаћих дугометражних играних филмова. Том приликом у образложењу комисије наведено је:
– „Мраз“ сценаристе и редитеља Павла Вучковића је прича о младој полицијској инспекторки Мирјани која по задатку одлази у мало село у источној Србији да истражи случај нестале девојке Аделе. У маниру хибридне матрице трилера и хорора, аутор вешто успоставља главну жанровску линију, линију детективског филма.
Широј публици Павле Вучковић је познат као редитељ целовечерњег играног филма „Панама“, премијерно приказаног на специјалној пројекцији у оквиру званичног програма фестивала у Кану. Такође, двоструки је добитник награде Синефондасјон за своје кратке филмове.
М. В.

Извор: Курир

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име