Један грешник је себи поставио правило – сваки дан се више пута молио Пресветој Богородици, понављајући речи арханђеловог поздрава: Радуј се благодатна!

Једног дана, спремајући се да крене на грешно дело, обратио се лику Пресвете Богородице да би се најпре помолио по свом обичају, а затим прешао на зло дело које је планирао.

И тако, док се молио као и обично, изненада га је обузео страх, и он је био ван себе – видео је да се лик на икони помера, и Пресвета Богородица му се јавила жива, са својим Сином… Очи Божанственог Богомладенца отварају ране на рукама, ногама и боковима, а крв из рана тече у потоцима, као на крсту…

Видевши то, грешник се уплашио и узвикнуо: „О, Господе, ко је то учинио?“

Мајка Божија је одговорила: „Ви и други грешници, поново разапињате мога Сина својим гресима.”

Тада је грешник бризнуо у плач и рекао: „Помилуј ме, Мајко милосрђа! А Она одговори: „Ти Ме зовеш Мајком милосрђа, а сам Ме вређаш и узнемираваш својим делима. „Не, Дјево!“ – грешник је узвикнуо: „Нека се то не догоди! Нека злоба моја не савлада неизрециву доброту и милост Твоју, Ти си једина нада и уточиште за све грешнике! Приклони се милосрђу, Пресвета Мајко! Моли се за мене, Сину Твом и Творцу мом!”

Тада је Премилостива Мајка почела да моли свог Сина, говорећи: „Благослов мом Сину! Ради љубави Моје, помилуј овог грешника! А Син одговори: „Не љути се, Мајко моја, што Те нисам послушао; и молио сам се Оцу, да Мене мимоиђе чаша страдања, а Он ме не послуша.

Богородица је рекла: „Сети се, Сине, груди којима сам те хранила, и опрости му!“ Али Син одговори: И опет сам се молио Оцу да ме мимоиђе чаша страдања, и он ме не послуша. Богородица је поново рекла: „Сети се мојих болести које сам са Тобом претрпела, када си телом био на крсту, и под крстом сам рањена у срцу свом, када је оружје проболо душу моју. А Син одговори: „Молио сам се и трећи пут Оцу, али Он није благоволео да ме услиши.

Тада је Мајка устала, села наспрам свог Сина и хтела да се баци пред Његове ноге… „Шта хоћеш да радиш, Мајко моја?!” — узвикну Син… – „Остаћу“, одговори она, „лежати код ногу Твојих заједно са овим грешником, док му не опростиш грехе“.

Тада је Син рекао: „Закон налаже сваком сину да поштује своју мајку, али правда захтева да Законодавац буде и извршилац закона.

Ја сам Твој Син, Ти си Моја Мајка. Морам Те испоштовати испуњавањем онога што тражиш: нека буде по твојој жељи! Сада су греси овом човеку опроштени ради Тебе! И у знак опроштења нека пољуби Моје ране!“

Дрхтави грешник устаде, радосно дотакне уснама Његове пречисте ране, а онда дође к себи. Када се визија завршила, осетио је и страх и радост у свом срцу.

Падајући пред ликом Благословене, заблагодарио јој је и молио се да, као што је у виђењу видео праштајућу доброту Господњу, да ни убудуће не буде лишен ове милости, и од тог времена поправи свој живот. и стаде живети богоугодно.

Гледајте, људи, како је наш заступник брижан за опроштење сагрешења наших! Слава Њеном милосрђу, слава Њеном неизрецивом саосећању, слава богатству Њеног изобиља, сада и увек и у векове векова. Амин.

 

 

 

Са руског превела редакција Чуда

 

 

rusvera.mrezha

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име