Књига „Са Цвејом“ сачињена је од низа ауторских текстова и представља важан документ о једном изузетном уметнику и његовим достигнућима у области културе и уметности, у граду, земљи и целом региону бивше Југославије. Сећања нас кроз књигу воде од времена када је Бранко Цвејић закорачио у свет уметности, преко незаборавних представа у његовом Југословенском драмском позоришту, и од легендарног Банета Бумбара из ТВ серије „Грлом у јагоде”, све до последњих улога.

 

О књизи ће говорити:

 

Бранка Петрић, Светозар Цветковић и Бека Вучо

 

Промоцију књиге прати сценско читање драмског текста „Уротници“ Игора Штикса и Владимира Арсенијевића, насталог по мотивима крокодилове едиције „Заједничка читаоница“.

„Шта се догоди када се, кршећи све законе простора и времена, сусретну Богдан, Борка, Мирко, Сем, Предраг, Светлана, Саша, Мирослав, Даша и Данило? И каква је њихова веза с писцима чија су презимена Богдановић, Павићевић, Ковач, Мехмединовић, Матвејевић, Слапшак, Хемон, Крлежа, Дрндић и Киш? У какву су то уроту они укључени? На какву нас акцију зову? На темељу текстова објављених у едицији „Заједничка читаоница“ настала је ова узбудљива мешавина гласова, језичка и уметничка полифонија која увјерљиво доказује да, иако смо се, данас затекли подељени у више различитих држава, а многи од нас и у расејању, једни другима не представљамо странце. Јер, у књижевности нема пасоша и путовница“…

 

Учествују:

 

Светозар Цветковић,

Исидора Минић,

Дејан Дедић,

Марко Грабеж и

Борис Лијешевић.

 

Програм ће биће одржан у петак 17. маја 2024. године са почетком у 18 часова у Галерији Дома културе „Грачаница“.

 

Програм је помогла Етно кућа „Улпијана“ из Грачанице.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име