FOTO: TANJA VALIČ

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије данас је, заједно са градоначелником Београда г. Александаром Шапићем у центру града погледао наступ неколико престоничких културно-уметничких друшатва, у оквиру манифестације „Београдски дани породице”.

Патријарх Порфирије је захвалио градоначелнику Александру Шапићу и Граду Београду на организацији манифестација „Београдски дани породице” и нагласио да је заправо народ читава једна породица и додао:

– Каква ће та породица бити зависи од много фактора, али највише зависи од тога каква је породица у ужем смислу, јер уколико је породица здрава, функционална и уколико у њој појединац израста у здраву и зрелу личност само тако може бити себи на корист, али исто тако и другима. Веома је важно да посвећујемо бригу породици и да се трудимо свако са свог аспекта да нам породица буде функционална и што је могуће здравија, јер тако можемо бити сигурни да ћемо имати добро функционално друштво и државу. Свако као личност има свој посебни печат и само у слободи чија је граница љубав може да се развија и обогаћује оне са којима живи. Веома је важно да породица буде не само центар интересовања у сваком друштву него и центар посећивања бриге и пажње у највећој могућој мери. Здрава породица подразумева здраво друштво.

 

 

SPC

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име