Душа која је неблагодарна Богу је болесна. Бог те неће казнити због твоје неблагодарности нити ће ти се светити због тога, али бојим се да како вели Св. Јован Златоусти, уколико желиш још неке дарове од Бога треба најпре да благодариш Богу за оне дарове које већ имаш, да би Бог видео да их цениш. И када Бог види радост твоје душе, која трепери од благодарности, даће ти и друге дарове: „Ево ти, дете моје. још дарова, узми их!“ Што да ти не дам и нове дарове, када си радо прихватио Моје претходне дарове, радујеш им се, благодариш за њих и прослављаш Ме!“

Ако Бог види, вели Св. Јован Златоусти, да не цениш Његове дарове, неће ти дати нове. Не зато што Бог нема нове дарове за тебе, већ напросто зато што ни старе не користиш или их макар не користиш на правилан начин, а шта би тек онда радио са новим! Нису ти, дакле, ни потребни.

Стално осећаш да ти нешто фали у животу, а то је зато што не користиш правилно оно што већ имаш и не можеш зато ни да га задржиш. Научи да благодариш Богу на свему што имаш и твоја душа ће кренути путем оздрављења, стицања мира и духовног узрастања.

 

Из књиге – Живот у свету без Христа

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име