Просу, даде убогима, правда његова остаје у век века (Пс 111,9)

Искористио је данас наш Влада, генерални секретар ВДС-а, прилику да се ошиша пре него настане непрегледан ред за шишање и бријање. И исписао следеће речи…

Милан Петрић, фризер, човек великог срца, дошао је у Верско добротворно старатељство. Тако чини сваког петка од кад је чуо да постоји могућност да се у нашим просторијама у Француској бр. 31, окупају и пресвуку људи који се злопате на улици и живе под ведрим небом. Он свој радни дан започиње у Новом Саду, где живи, путује возом до нас и бесплатно пружа своје услуге.

У данашње време када сви некуда журимо и не застајемо да се осврнемо на оне слабије од нас, овај његов чин доброте и милосрђа раван је витешким подвизима наших славних предака. Утолико што га нико није молио за помоћ а он је притекао да је понуди онако како може да послужи. Милан је наш савременик, витез који служи слабима и угледа се на Господа нашег Исуса Христа који је дошао у свет „узевши обличје слуге“.

Не желимо да његове бисере и одличја којима ће да просија, овом објавом украдемо.
Жеља нам је да истакнемо пример како наша помоћ ка другима може бити смислена пројава истинске жртве, те да би се делом себе који дајемо другима уградили у наше трајно станиште, близине Божије у Царству небеском.

 

verskodobrotvornostarateljstvo

 

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име