Дом културе „Грачаница“ Вас позива на хумананитарно-продајну изложбу радова са грнчарске радионице које ће бити одржане у петак 22. 12. 2023. године у 16 часова.

У току октобра и новембра месеца одржана је грнчарска радионица за особе са инвалидитетом. Један од главних циљева ових радионица био је и оснаживање социјалних вештина и могућност да покажу своју креативност, маштовитост и таленат.

Предавач на овој радионици била је Јулија Дубовац мастер ликовни уметник – вајар и сарадник у настави на предмету Методика наставе ликовног образовања на Факултету уметности у Звечану,а предавач на психолошко едукативним радионицама била је Александра Димитријевић – психолог и породични психотерапеут. Учесици радионице, а било је њих петоро јасно су потврдили наша очекивања  када је у питању рад и жеља да у процесу инклузије осете да припадају друштву  да су део културе и део нас као и да развијају своје индивидуалне потецијале, постану самостални и учествују у широј друштвеној заједници.

Ово је трећа грнчарска радионица коју организује Дом културе „Грачаница“ и она нам увек изнова показује да је вредно борити се за њих, а њихови  радови и уметнички премети које су овде направили упућују на то колико имају потенцијала, воље и жеље да раде и стварају.

Изложбa ће имати хуманитарни карактер, новац прикупљен на изложби биће уплаћен социјалној установи „Кућа за омладину“ из Грачанице.

Очекујемо Вас.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име