Да ли је манастир Тумане постао Божја болница и „ђердапски Острог“? У последње време све је више људи који тамо не иду само по душевни мир него и телесно здравље. Прича се о бројним чудесним исцељењима.
Од кад је почело да се прича о чудима из манастира Тумане народ не престаје да долази. На стотине хиљада верника сваке године дође у манастир Тумане.

„Kад говоримо о чудима Божјим, чуда нису ни туманска, ни остраошка, ни јерусалимска, него су заиста чуда божија, једноставно однос бога са човеком. Зато и славимо овај празник, Христос је постао будући Бог и човек. Чуда која се дешавају јесу благослов божији за ово време да народ нађе утеху од моштију туманских чудотвораца, али ниједно чудо не сме да буде и не треба да буде центар вере“, казе за ТВ Прва игуман Тумана отац Димитрије.
„Јуче на Божић је дошла девојка с оцем да посведочи да се молитвама туманских светитеља исцелила од карцинома. Једноставно била је на молитви у манастиру и потом њега више није било. Мислим да на годишњем нвоу кроз Тумане прође између пола милиона и милион људи који долазе у ову светињу осећајући управо да је Бог у њој присутан. Међутим треба знати и разумети да ниједан манастир није бољи или гори од другог, нити црква, да је у свакој светињи дом божји, али зависи с каквом вером ми долазимо. Ја сам заиста гледао свакаква чуда где су непокретни устајали, слепи прогледали, болесна деца се исцељивала и то сам објавио у својој књизи“, додаје игуман.

 

Видео на линку: ОВДЕ 

 

Б92

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име