Приватна архива

Хуманитарац и Панчевац Славко Радојчић стигао је синоћ до манастира Света Петка у селу Извор, а данас ће се успети на Ртањ. У недељу ће, ако буде све по плану, бити у Сокобањи, где ће завршити хуманитарно ходочашће за децу оболелу од рака и Институт за онкологију и радиологију Србије. До сада је сакупљено више од 500.000 динара. Славко се нада да ће његов позив препознати и други племенити људи, а већ су га подржале многе познате личности и спортисти, међу њима и Јован Мемедовић, Биљана Крстић, Дамир Микец, Марк Китинг…

ЗА БОЛЕСНУ ДЕЦУ СЛАВКО ВЕЋ САКУПИО 500.000: Ходочашће хуманитарца из Панчева се приводи крају

Пре пет дана председник Хуманитарног удружења „Огњиште“ кренуо је пешке из Омољице, преко гора и долина, на пут дуг 240 километара, како би, још једном, скренуо пажњу јавности на потребу да помогнемо болесној деци. Све донације добрих људи који подржавају његов напор биће уплаћене Институту.

– До сада сам пешачио сам, али за успон на Ртањ сам морао да обезбедим пратњу – каже Славко. – Рекли су ми да планина није мирољубива, да није безбедно да идем сам. И за мене је Ртањ изазов, али знам да кад сам на правом путу нема разлога за стрепњу.

 

КОРАК ДО ПОБЕДЕ

НОВАЦ за лечење деце може да се уплати на жиро рачун 340-11024157-94, уз назнаку да је намењен Институту за радиологију и онкологију. Ово је, иначе, Славково пето ходочашће. У претходна четири сакупљено је око 2,7 милиона динара за потребе деце која се лече од тешких болести.

А, на путу му помажу добри људи. Зову га за своју трпезу, примају га на конак. Добио је и шатор, да се склони од кише и невремена, где год да се затекне.

– Води ме жеља да помогнем – показује нам Славко жуљеве на табанима и прстима од дугог ходања. – Не бројим колико сам корака направио. Понекад ми се чини да не осећам ноге, али оне и даље праве кораке. Човек не може да остане имун на тешке судбине других. Мислим да ништа није корисније на овој планети од људске доброте. Благодетно и праведно, топло и исцељујуће.

На ходочашће је Славко кренуо из Храма Светог Оца Николаја у Омољици. Пловио је чамцем до Ландола и предахнуо у манастиру Копорин, а у селу Извор се окрепио у Манастиру Свете Петке. Са Ртња, где ће се попети на врх Шиљак (1.565 м), спустиће се у Сокобању до Цркве Светог Преображења Господњег.

Извор: Новости

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име