У четвртак  14. октобра  2021. године,  на дан свештеног спомена Покрова Пресвете Богородице, с благословом Епископа бачког др Иринеја Буловића, Добротворна установа Владика Платон Атанцковић је деци која се лече и опорављају на Одељењима Клинике за дечију хиригију, Института за здравствену заштиту деце и омладине Војводине у Новом Саду, даривала пакетиће с молитвеним жељама за што скорије њихово оздрављење.

 

Испред Ургентног пријема, у циљу спровођења мера заштите због Коронавируса, пакетиће су са радошћу у име директора Института, доц др Јелене Антић, преузеле пиар Института др Андреја Ђуретић,  главна сестра Института Бориславка Драгишић, главна епидемиолошка сестра Института Сандра Георгијевић и главни санитарни техничар Института Јасмина Цветковић.

Испред Добротворне установе, дарове љубави и подршке оболелој деци и њиховим родитељима, су уручили протојереј Бранислав Мркић, настојатељ капеле Светог Апостола Луке при Клиничком центру Војводине и јереј Лазар Мајсторовић, управник Установе, захваљујући се Управи Института и свим запосленим за  жртвену љубав коју пружају деци на путу њиховог оздрављења.

Ова акција је део пројектне активности Добртворне установе у оквиру пројекта „ЗАЈЕДНО МОЖЕМО МНОГО“ који се реализује уз подршку Покрајинског секретаријата за културу, јавно информисање и односе с верским заједницама.

 

Епархија Бачка

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име