Зграда Удружења књижевника Србије већ дуже од четири деценије рапидно пропада. Актуелна Управа овог Удружења се током свог мандата обраћала на више адреса и на различите легитимне начине, како би благовремено спречило и предупредило управо ово што се ових дана догађа, и то непосредно пред обележавање 120-огодишњице Удружења.

Ово, међутим, никако не би смео да буде тренутак, нити повод за појединачна малициозна политичка или медијска препуцавања. Обилне кише су током претходних 7 дана нанеле озбиљна оштећења: поплављен је пословни простор Удружења књижевника Србије, намештај је урнисан, кофе су свуда, плафон прокишњава, фасада из Симине и Француске отпада…

Апелујемо, стога, да се туда не пролази, да би се спречило повређивање.

Молимо медије да објективно извештавају, сходно циљу свих нас из Удружења књижевника Србије, најстаријег еснафског удружења у региону и да јасно, континуирано и објективно обавештавају општу и компетентну јавност о нашем приоритетном циљу, а то је спашавање зграде у Француској 7.

Дакле, Удружењу књижевника није циљ манипулација или узнемиравање јавности, већ искључиво санација велике штете и ревитализација ове зграде која је архитектонски драгуљ центра Београда. И, наравно, циљ нам је да се што пре нешто учини како нико не би био повређен или нешто још горе услед обрушавања фасаде. У том смислу ХВАЛА МЕДИЈИМА који одговорно и добронамерно извештавају сходно озбиљности ситуације.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име