Андрија Чикић је почео да свира клавир као шестогодишњак. Врло брзо напредује, вежба марљиво и са много љубави.

Мада основац, побеђује на многим националним и међународним музичким такмичењима. Са свега 10 година добија Специјалну награду за извођење Бургмилерове Етиде у Де-дуру.

Одличан ђак, са највишом оценом из свих школских предмета, Андрија, поред музике, воли и стране језике, математику, спорт… Највише тенис, који и тренира.

Бави се и фотографијом и израдом занимљивих видео записа које допуњава музиком. И поред свих тих интересовања, часова, вежбања, тренинга, обавеза… – проналази време и за дружење са вршњацима.

А, онда, на 28. Републичком фестивалу дечјег музичког стваралаштва – Деца композитори, ФЕДЕМУС 2023, Андрија Чикић (VII/2, ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду), тек што је напунио 14 година, осваја ПРВО МЕСТО и максималних 100 поена! Свирао је „Емоције“, композицију коју је сам компоновао.

Данас је његов петнаести рођендан. И зато данас послушајте ову композицију. Њему у славу и част.

И у славу и част његових осам школских другарица и чика Драгана. Сви су они из „Рибникара“ и сви они више не могу славити рођендане.

Мада се нису познавали, сутрадан од трагедије у ОШ „Владислав Рибникар“, кроз иста неповратна врата отишло је и осморо тинејџера из села Малог Орашја и Дубоне.

Када би данас могли да су овде, све њих би радовало што чују Андријине „Емоције“.

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име