ПРИПАДНИЦИ Војске Србије са свештенством и монаштвом Епархије ваљевске испратиће кивот са моштима Светог владике Николаја Жичког и Охридског у среду, 24. маја, из Ваљева у Београд, где ће наредног дана бити пронет улицама престонице на челу Спасовданске литије.

Војска Србије одазвала се позиву Његове светости патријарха српског господина Порфирија да као и претходних година учествује у Спасовданској литији, а ове године и пратњи моштију Светог владике Николаја, поводом обележавању 10 година од враћања верске службе у Војску Србије.

Војска Србије учествоваће у преносу кивота са моштима Светог владике Николаја из места њиховог сталног пребивања – манастира Лелић код Ваљева до Храма Покрова Пресвете Богородице, као и у литији од Покровске цркве до Храма Васкрсења Христовог у Ваљеву.

Такође, припадници Војске Србије учествоваће и у преносу и пратњи моштију до Вазнесењске цркве у Београду, где ће бити дочекане у вечерњим часовима пред празнично бденије.

Традиционално, припадници Војске Србије биће и део литије која ће 25. маја бити организована поводом Спасовдана, славе Града Београда.

 

 

Novosti

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име