Виктор Божић (30) из Руме три и по године бесплатно цепа дрва свима који га позову, а до сада је исцепао чак 1.138 кубних метара огрева! Све то чини за болесну децу и једина његова молба људима је да, ако могу и колико могу, уплате за њихово лечење.

– Завршио сам техничку школу у Руми смер механичар, а тренутно радим за једну познату компанију, где возим виљушкар. Срећан сам и презадовољан пословима које обављам. Преко три и по године бесплатно цепам дрва грађанима, пријатељима, комшијама, а првенствено најстаријима, а то сам почео да радим када сам се у своју земљу вратио са Запада, где сам радио грађевинске послове.

Тамо у туђини сам био разочаран због њиховог начина живота, право је расуло што се тиче љубави и емпатије међу људима. Понашају се као да су програмирани, то ми се уопште није свидело – почиње причу за Kурир скромни Божић и додаје:

– За све ово време исцепао са тачно 1.138 метара без динара. По актуелној цени цепања дрва код нас, да сам наплаћивао сваки тај метар, зарадио бих око 9.840 евра. Рекорд ми је 27 метара ситно исцепканих дрва у једном дану, а најмање два метра дневно.

Виктор каже да га цепање дрва испуњава, као и да не може да опише тај осећај задовољства и среће када види осмех на лицу човека коме је помогао, а ко можда није имао средстава да се припреми себи огрев за зиму.

– Тај израз њиховог лица мени увек даје нову снагу и задовољство. Много људи ме зове, како пролазе месеци и године, многи су чули за мене да обављам овај посао. Има доста оних који ме зову и питају да ли је цепање дрва заиста бесплатно. Готово да су сви у неверици када чују или прочитају оглас. Дешавало се да многе одбијем, пре свега због обима посла, јер не могу истовремено да будем на свим им адресама у одређено време када ме позову – каже Виктор.

Наглашава и да му је једини циљ да помогне болесној деци, ако неко може да уплати новац.

Оглас

Kружи и друштвеним мрежама

На друштвеним мрежама кружи Викторов оглас у коме он наводи да бесплатно цепа дрва.

– Kо може, нека донира за болесну децу – пише у огласу уз Викторов број телефона.

– Не помажем само тако што цепам дрва већ могу да радим и друге теже послове, попут селидби. Такође, избацујем ђубре онима који немају унуке, синове, породицу да им помогну. Неки су ме назвали и Kонаном из Руме, али ја сам само ту да помогнем свакоме коме је помоћ потребна. Младима бих поручио да помогну свакоме без надокнаде и да никада не траже ништа заузврат, јер је данашње време, у ком живимо без емпатије, и време духовне беде.

 

 

Nsuzivo

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име